Dodik daje 10.000 KM za najboljeg učenika Đurđevdanskog festivala

Dodik daje 10.000 KM za najboljeg učenika Đurđevdanskog festivala


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik organizovao je prijem u Palati za učesnike jubilarnog Đurđevdanskog festivala dječije pjesme.

Predsjednik Republike Srpske, koji je i generalni pokrovitelj Đurđevdanskog gestivala rekao je da će pobjedniku (izvođaču) dodijeliti vaučer nagradu od 10.000 maraka, drugoplasiranom šest hiljada maraka, a trećeplasiranom četiri hiljade maraka.

Svaki učesnik (izvođač) od predsjednika Srpske dobiće po dvije hiljade maraka.

Dodik je izrazio zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti talentovane učesnike koji su došli iz raznih krajeva Republike Srpske, kao i iz država Evrope i Azije.

Predsjednik Srpske im je poručio da su svi oni na neki način pobjednici, te da sama pobjeda na ovom festivalu nije toliko važna, koliko je važno da steknu nova prijateljstva i da u životu budu dobri ljudi.

Tokom prijema, predsjednik Republike je naglasio da će uvijek biti podrška ovakvim manifestacijama koje promovišu zdrave vrijednosti i predstavljaju pravi primjer u kulturno-umjetničkom smislu.

Predsjednik Dodik je poželio djeci puno sreće i ugodan boravak u Banjaluci, te da ponesu lijepe utiske i uspomene sa ovog jubilarnog, 30. Đurđevdanskog festivala piše RTRS.

Generalni pokrovitelj jubilarnog susreta svih generacija Đurđevdanskog festivala i međunarodnog takmičenja za najbolju dječiju pjesmu 2024. godine je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, bez čije podrške ovaj događaj ne bi bio u rangu evropskih manifestacija sličnog karaktera.

Sutra, 17. maj od 17 časova, sportska dvorana “Borik”, Konstrakta, Tijana Dapčević i 23 nove đurđevdanske zvjezdice!

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija