Dodik daje savjete Bošnjacima: “SDA zlo a ovi drugi smislili prevaru da se predstave kao veliki građani”

Dodik daje savjete Bošnjacima: “SDA zlo a ovi drugi smislili prevaru da se predstave kao veliki građani”


Milorad Dodik se osvrnuo na posljednje izjave Bakira Izetbegovića i optužbe na račun predsjednika Srbije i Srpske, Dodik je rekao da je njegova politika u BiH zlo i greška iz koje se Bošnjaci moraju izdići.

– Ovi danas što pričaju protiv Bakira isti su kao i on. Sve je to SDA samo što se danas drugačije zove. Smislili su prevaru da se predstave kao veliki građani, probosanske struje i razne gluposti koje nam serviraju, a cilj im je isti – unitarizacija i nestanak Srpske – konstatovao je Dodik.

On je naglasio da je njihov problem Dejton, ističući da čak ni nasilne i bespravne izmjene pravih i lažnih visokih predstavnika ne mogu to da promjene, jer je Dejton njihova granica.

– Zato im je trebala rezolucija o Srebrenici. Nisu uspjeli i sada uz pomoć Amerike misle da će napraviti nešto. Mogu stvarati atmosferu i sliku kod jednog dijela koji želi da se to dogodi, da oni ruše Srpsku i da je to moguće, ali na tom putu Dejton čvrsto stoji, kao i naše pravo da se mirno raziđemo. Bošnjaci ne žele da žive s nama, oni žele da sve bude njihovo i da Srba nema. Jasno je da se u tim okolnostima ova neželjena zajednica raspada. To je jasno i njima – istakao je Dodik.

Na pitanje da prokomentariše problematizovanje policijske saradnje BiH i Srbije od bošnjačkih političara, te najavu Еlmedina Konakovića da će pokrenuti proceduru za poništenje Sporazuma o policijskoj saradnji koji je potpisan 2010. godine, Dodik je odgovorio da Bošnjaci imaju mnogo toga da objašnjavaju i da ima pravde i da su čiste ruke jednog dijela Zapada, danas bi se govorilo o tim temama koje Bošnjaci treba da pojasne, a ne bi se našao neki Konaković da problematizuje regionalnu saradnju.

– Ali, u nakaradnoj zemlji sve je moguće, pa i da ministar ne zna šta je njegov posao. Konaković je osoba sa velikim brojem prekršaja u zloupotrebi svoje funkcije. Jednostrane i štetne aktivnosti dovele su nas do toga da više i nemamo o čemu razgovarati. Nemoguće je stalno slušati optužbe i odgovarati na njihove blokade. Ako se ne svađaju s nama u Republici Srpskoj, onda ne mogu tamo između sebe da se dogovore i prave haos. Nismo spremni da se upuštamo u bošnjački rat, svoje probleme neka sami rješavaju. Kriza u Federaciji je trajna, dok Srpska uprkos američkom pritisku, uredno obavlja sve svoje obaveze. Novu krizu izazvala je Amerika, tako što je dovela ljude koji su se naobećavali i sada gledaju kako da ne ispadnu iz igre – rekao je Dodik.

On je naglasio da Republika Srpska nikome ništa nije obećala, niti za svoj stav čeka bilo čija odobrenja i to je čini ravnopravnim sagovornikom.

– Aktuelni predstavnici Bošnjaka ne mogu se pohvaliti samostalnošću i zato smo i zaglavljeni gdje god se zajedno odlučuje. Prioritet građana trebao bi da bude na prvom mjestu, ali dok u njima vlada mržnja prema Srbima ne mogu pomoći nikome, pa ni svom narodu. Helikopter koji je Srbija stavila na raspolaganje trebao je pomoći i Srpskoj i Federaciji i neka ostrašćena budala i srbofob našao se da kaže da to nije okej. Nije okej pomoći narodu!? To niko razuman ne može da shvati – konstatovao je Dodik.

BOŠNjACIMA JЕ NORMALNO DA POJЕDINI MЕDIJI POZIVAJU NA LIKVIDACIJU IZABRANIH PRЕDSTAVNIKA; NЕVIĐЕNA OSTRAŠĆЕNOST

Na pitanje da prokomentariše izjavu Denisa Zvizdića da podržava, kako kaže, profesionalne novinare “Sobodne Bosne” i poziva “političare iz susjedstva da prestanu huškati i stavljati ‘metu na čelo’ novinarima i medijima zbog neslaganja sa sadržajem tekstova koji su utemeljeni na istini koja očito ne odgovara njihovim političkim ciljevima”, predsjednik Dodik je odgovorio da Zvizdiću smeta to što se jasno kaže da pojedini mediji plasiraju neistine, a u redu mu je kad isti taj list piše da bi predsjednik Srpske kao Donald Tramp mogao da ostane bez uva i to nije huškanje i poziv na linč i nema ništa baš da kaže o tome?

– Ta ostrašćenost je neviđena. Treba biti objektivan u svim stvarima. Danas imamo hibridni rat. Svakodnevno se plasiraju laži, a pojedini mediji otišli su daleko i da pozivaju na likvidaciju izabranih predstavnika. Izgleda da je to Bošnjacima normalna stvar. Kada vidimo procese koji se otvaraju, pa vidimo da postoji istraga koja se vodi protiv lica koja su povezana sa političkim ubistvima, a koja pripadaju istim političkim strukturama u kojima je i Zvizdić sam bio, to dosta objašnjava – zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija