Dodik: Do sad se prijavilo 2.100 medicinskih radnika za vakcinaciju u Srbiji

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik rekao je danas novinarima u Banjaluci da se 2.100 medicinskih radnika iz Republike Srpske do sad prijavilo za vakcinaciju protiv koronavirusa u Srbiji.

“Ja sam sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovorio da se 5.000 medicinskih radnika može vakcinisati u Srbiji. Oni će se vakcinisati u Loznici, Sremskoj Mitrovici i Beogradu. Vjerujem da će do kraja sedmice izvršiti vakcinaciju”, rekao je Dodik.

On se zahvalio Vučiću na ovoj ponudi.

“To za nas znači mnogo, imajući u vidu stanje na tržištu. Činjenica je da je Srbija jedna od najboljih zemalja u Evropi, u svijetu, koja ovu situaciju rješava”, rekao je Dodik.

I ovo je BiH: RTRS prekinuo direktan prijenos utakmice i uključili Dodika

Govoreći o ponovljenim izborima u Doboju i Srebrenici, Dodik je rekao da je SNSD, čiji je on predsjednik, zajedno sa svojim koalicionim partnerima učinio sve da se pripreme ovi izbori.

“Bošnjacima je bilo stalo do toga da se Srebrenica problematizuje, pa su ovi iz SDS-a i PDP-a prihvatili uz uslov da se problematizuje i Doboj”, rekao je Dodik.

Dodik je ovom prilikom ponovio ranije iznijet stav da ne treba birati novog visokog predstavnika i da se kancelarija visokog predstavnika u BiH zatvori.

“Nama ne treba novi visoki predstavnik, pozdravljamo stav Moskve da se zatvori kancelarija visokog predstavnika”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao kako se aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko ponaša neprincipijelno, te ga je podsjetio na Kurta Valdhajma, Austrijanca koji je boravio na Kozari i ovim prostorima. On je rekao da je Valdhajm imao fašističku prošlost, te da je bio biran za generalnog sekretara UN.

Dodik je rekao da će SNSD predložiti novi zakon o porijeklu imovine i porezima.

“Radi se o zakonu koji se donio u Srbiji. Smatramo da je riječ o dobrom zakonu i nastojaćemo da ga prilagodimo uslovima ovdje”, rekao je Dodik.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79