Dodik: Dogovor Osmorke, HDZ-a i SNSD je da RS u novom Vijeću ministara ima četiri ministarska mjesta, a Federaciji BiH šest

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik se na Instagramu osvrnuo na prethodnu sedmicu.

– SNSD, HDZ i stranke Osmorke potpisivanjem smjernica, načela i ciljeva u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na nivou BiH, pokazali su da ukoliko svi uvažavamo ustavni poredak, onda se i dogovor može brzo postići. Time smo se rukovodili i sad možemo ići dalje u formiranje vlasti. RS u novom Vijeću ministara će pripasti četiri ministarska mjesta, a Federaciji BiH šest, istakao je.

Istakao je da je osim sastanaka, prisustvovao i božićnom prijemu u organizaciji potpredsjednika RS Davora Pranjića u Banjoj Luci i prijemu koji je organizovao Dragan Čović.

– Nakon što je u Briselu saopštena odluka o dodjeli statusa kandidata BiH, pozdravio sam tu odluku šefova vlada i država EU, ali ću i predložiti svim političkim akterima u BiH i entitetima da od EU do 2027. godine zatraže finansijsku podršku od 20 milijardi evra. Na manifestaciji “Glasa Srpske”, koji tradicionalno organizuje Izbor najboljih sportista RS, čestitao sam našim sportistima uspjehe na takmičenjima. Imao sam poseban sastanak sa svjetskom prvakinjom u boksu Sarom Ćirković te joj zaželio još puno šampionskih titula – istakao je.

Osvrnuo se i na smrt Siniše Mihajlovića.

– Tužna vijest stigla je iz Rima o smrti našeg velikog fudbalera i trenera Siniše Mihajlovića, a posjetu Beogradu iskoristio sam i da mu odam počast u muzeju FK Crvena zvezda. S članovima SNSD-a u Laktašima proslavio sam uspješnu izbornu godinu. U subotu sam u Beogradu prisustvovao kongresu Socijalističke partije Srbije – napisao je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79