Dodik: Erdoganu sam rekao “evo dogovor ili disolucija”

 

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske odgovorio je večeras na optužbe opozicije u RS-u da on odustaje od zaključaka Narodne skupštine entiteta, te da se zalaže za “Dejton 2”.

Dodik se, gostujući u programu javnog radiotelevizijskog servisa Republike Srpske, žestoko obrušio na opoziciju, nazivajući njihove optužbe histerijom.

“Šta je opozicija dobro donijela Republici Srpskoj, a šta smo mi. Oni nisu po karakteru ljudi koji nešto mogu da urade. Ja sam Erdoganu, nakon što je sat prije bio na mezaru Alije Izetbegovića rekao ‘evo gospodine, dogovor ili disolucija’, zašto Borenović to nije rekao”, kazao je Dodik.

Osvrnuo se i na optužbe opozicije da on zagovara “raspakivanje” Dejtona i zalaže se za “Dejton 2”.

“Ko je spomenuo Dejton 2. Oni sad nešto brane, neke ostatke ostataka Dejtonskog sporazuma. Dejtonski sporazum gotovo da ne postoji jer ga je devastirala međunarodna zajednica. Oni su političke kukavice, ja sam pred Erdoganom rekao da visoki predstavnik ne postoji. Zašto oni nisu to rekli”, pita se Dodik.

Komentirao je i Šarovićeve današnje izjave da se njihovi putevi na ovom pitanju razilaze.

“Naši putevi se ne razilaze, oni nisu nikad bili isti. Naša uloga nikad nije bila rad protiv interesa Republike Srpske. Oni pokušavaju da budu nešto važni u jednom trenutku. Politički beskičmenjaci. Ja ću ići sutra na sastanak u Predsjedništvo BiH, vi ni ne znate kakvo je to meni lično lomljenje. Idem samo da branim interese Republike Srpske i da glasam protiv. Jedino ne mogu glasati protiv zapisnika i dnevnog reda, ali i to ću glasati protiv”, ističe Dodik.

Dotakao se i izjava predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u kojima je on rekao da bi Dodik probirao strance koji će voditi pregovore u BiH.

“Željko Komšić je jedna neuspješna figura koja sebe pokušava napraviti važnim. Nikoga on ne predstavlja. Predstavlja Bošnjake i s njima se slaže”, zaključuje Dodik piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79