Dodik: Europska komisija želi podijeliti BiH? Nemam ništa protiv

“Nisu riješili ništa, pa ni pitanje Izbornog zakona i nisu im blokirali sredstva. To govori o tome da su oni spremni da podijele BiH i ja nema ništa protiv”, rekao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da je Europska komisija spremna podijeliti BiH i to pokazuje uvjetovanjem deblokade 600 miliona eura za izgradnju dijela Koridora Vc kroz RS te rješavanje političke krize u BiH.

“Zašto nisu blokirali od Sarajeva prema Pločama jer tamo nema Vlade već četiri godine i tamo je kriza neviđenih razmjera zato što Bošnjaci i Hrvati nikako ne mogu zajedno? Nisu riješili ništa, pa ni pitanje Izbornog zakona i nisu im blokirali sredstva. To govori o tome da su oni spremni da podijele BiH i ja nema ništa protiv”, rekao je Dodik.

On je izjavio novinarima u Klašnicama kod Laktaša da RS užurbano radi na tome da s jednom kineskom kompanijom dogovori da Koridor Vc od Doboja do Vukosavlja bude dan u koncesiju i da će to biti i urađeno, piše RTRS.
“Imamo tri kineske kompanije koje su zainteresirane za ovaj posao i mi ćemo birati najbolji okvir i to je bolje nego da dobijemo kredite od Europske komisije i da nas onda uvjetuju”, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanje novinara o navodima iz Europske komisije da je u stanju deblokirati 600 milijuna eura za izgradnju dijela Koridora Vc kroz RS ako se riješi politička kriza u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79