Dodik i Vučić danas će prisustvovati vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovat će danas združenoj taktičkoj vojnoj vježbi sa bojevim gađanjem na poligonu “Pasuljanske livade”.

Izvođenju vježbe “Odgovor 2021” Vučić i Dodik će prisustvovati od 12.30 sati.

Prethodno će predsjednik Srbije i predsjedavajući Predsjedništva BiH prisustvovati i prikazu na poligonu “Orešac” u 11 satiPOL.

Na združenoj taktičkoj vježbi sa bojevim gađanjem “Odgovor 2021”, koja će istovremeno biti izvedena na dva poligona u Srbiji, učestvovat će oko 1.500 pripadnika Vojske i policije Srbije.

Na vježbi će učestvovati pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.

Završnici vježbe prisustvovat će i premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, direktor policije Vladimir Rebić i direktor Bezbjednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79