Dodik ima zgradu u Beogradu, vrijednu 20 miliona eura?! To nije sve, ima još jednu vilu?!

Milorad Dodik je, iz nekada čuvene beogradaske firme “Komgrap”, izvukao imovinu vrijednu najmanje 20 miliona eura, po sadašnjim cijenama u Beogradu.

Ovo na svom blogu piše Slobodan Vasković, koji tvrdi da je najvrjednija zgrada na Terazijama 4, u epicentru Beograda, koja je napuštena i u njoj se ništa ne nalazi.

Dodaje da mu je potvrđeno iz više izvora da je riječ o zgradi koja pripada Dodiku.

Do te zgrade u najelitnijem dijelu Beograda Dodik je, prema tom tekstu, došao, kao i obično, prevarom u kojoj mu je saučesnik bio Slobodan Stanković, većinski vlasnik “Komgrapa”, koji je ovu, nekada čuvenu firmu, kupio na “tenderu” 2007. godine, u vrijeme dok je na čelu Vlade Srbije bio Vojislav Koštunica, dok je predsjednik Srbije bio Boris Tadić.

Stanković je tada, preko svoje kompanije “Integral inženjering”, kupio 50,30 posto ove firme za 4,3 miliona evra. Preostali dio, 49,70 posto, ostao je u rukama 2.600 malih dioničara. Prilikom kupoprodaje dijela “Komgrapa”, “Integral” se ugovorom obavezao da će, za 16 mjeseci u preduzeće investirati 4,3 miliona evra. Stanković je tada radnicima obećao da će “Komgrap” nakon njegovog preuzimanja postati najjača građeviska firma u regionu.

Umjesto toga, on je, zajedno sa Dodikom, nekadašnjeg građevinskog giganta, čija se vrijednost procjenjivala na 147 miliona evra, raskrčmio i, raznoraznim mahinacijama, preuzeo najvrjednije objekte u svoje vlasništvo.

Dio “Komgrapa”, vrijedne nekretnine, pripao je i Dodiku, a najvrjednija je, svakako, zgrada na Terazijama 4.

Dodiku je, tokom besrkupulozne pljačke “Komgrapa”, izvršene raznoraznim mahinacijama (u nastavcima opširnije) pripalo još imovine “Komgrapa”, kao što je plac od osam hektara i proizvodna hala od 300m2 u Makišu. Nije tu kraj, Vasković najavljuje nove detalje.

U tom dijelu Beograda, Dodik je izgradio za sebe još jednu vilu, tako da ih u Beogradu posjeduje dvije. Prva je ona, već čuvena, na Dedinju…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79