Dodik iz budžeta daje milion KM kandidatu SNSD-a u Tesliću

Dodik iz budžeta daje milion KM kandidatu SNSD-a u Tesliću


Gradski odbor SDS-a u Tesliću iznio je ozbiljne sumnje u vezi s nedavnim prebacivanjem milion KM za infrastrukturne projekte u opštini Teslić, koji su navodno stigli iz kabineta predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika.

Zvanični plan javnih investicija za 2024. godinu ne predviđa ovakvu stavku za Teslić, a ni druge institucije nisu imale slične planove, što izaziva sumnju u legalnost ove transakcije.

Lokalni funkcioner SNSD-a u Tesliću i kandidat za načelnika, Nedeljko Kerić, priznao je da su sredstva prebačena iz Dodikovog kabineta, ali na zvaničnoj web stranici Puteva Srpske ne postoje tenderi ili javne nabavke za te projekte.

Kerić objašnjava da su sredstva namijenjena za poboljšanje uslova života, ali iz opštine Teslić smatraju da je riječ o zloupotrebi budžetskih sredstava.

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, tvrdi da se radi o kršenju zakona i zloupotrebi budžetskih sredstava, te poziva na pravnu odgovornost i istragu ove transakcije.

Ukazuje na potrebu za transparentnošću i pravilnim dokumentovanjem svih infrastrukturnih projekata, jer trenutna situacija podsjeća na praksu u kojoj se sredstva koriste nelegalno i bez poštovanja zakona.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija