Dodik izmislio izjavu predjesnika Crne Gore: Milatović kazao da priznaje cjelovitu BiH

“Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo. Јer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH”, naveo je Dodik na društvenim mrežama.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da “izjava predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića da će posjetiti i da poznaje samo BiH, bez entiteta, predstavlja uvredu za Republiku Srpsku i negiranje Dejtonskog mirovnog sporazuma”.

Dodik je naveo da je bio u posjeti Skupštini Crne Gore i predsjedniku Skupštine Andriji Mandiću, da ne poznaje unutrašnju komunikaciju struktura vlasti u Crnoj Gori, ali da nije ni očekivao da će da ga pozove Milatović, niti da se sastane sa njim.

“Kako će proći kad bude došao u Sarajevo, vidjećemo. Јer možda ga i pustimo da se sastane samo s muslimanima, ali to onda nije BiH”, naveo je Dodik na društvenim mrežama.

Dodik je izrazio nadu da će u narednom periodu jačati one snage koje će vratiti Crnu Goru u savezništvo sa Srbijom i u zajedništvo sa srpskim narodom.

ŠTA JE REKAO MILATOVIĆ?

Podjećamo, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je dolazak predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika u tu zemlju “bio pomalo čudan i skoro nenajavljen”.

Istakao je da Dodikovu posjetu nije “odšutio”.

“Nisam ništa oćutao. Da imamo ljude koji imaju jasno izražene stavove, drugačije bi bilo. Moji stavovi o BiH su vrlo jasni. Bosnu i Hercegovinu doživljavam kao cjelovitu državu”, kazao je Milatović za TV Vijesti.

Dodik je, dakle, izmisio izjavu Јakova Milatovića da poznaje samo BiH, bez entiteta.

BEĆIROVIĆEVA PORUKA DODIKU

Član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović, kazao je da Milorad Dodik “neće uspjeti pokvarit odnose između Crne Gore i Bosne i Hercegovine”.

On je za Televiziju N1 na Diplomatskom forumu u Antaliji kazao da je ovih dana nekoliko puta razgovarao sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

Bećirović je rekao da će Milatović na njegov poziv u narednim mjesecima zvanično posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

“Ta posjeta biće vrlo važna u smislu jačanja odnosa Bosne i Hercegovine i Crne Gore, ali ćemo poslati i vrlo jasne poruke. Poruke o tome koje šalje separatistički lider entiteta RS da će on raditi na ujedinjenju jednog dijela Bosne i Hercegovine – entiteta RS, Srbije i Crne Gore su poruke kojom se dovodi u pitanje nekoliko nezavisnih, suverenih država na jugoistoku Evrope. Takve poruke u Evropi se nijesu čule od druge polovine 30-ih godina prošlog vijeka. Takve ekstreme ćemo zaustaviti mi u Bosni i Hercegovini zajedno sa prijateljima u regionu i zajedno sa našim saveznicima”, rekao je Bećirović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79