Dodik je krenuo praviti svoju državu u BiH: Želi da Republika Srpska ima svoje izbore

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, održao je danas vanrednu press-konferenciju u Banjaluci.

On je, između ostalog, na konferenciji najavio zakon o izborima u Republici Srpskoj, a kaže i kako kandidatski status BiH za njega nije dobra vijest, te da Republika Srpska nije zainteresovana da u BiH ostane visoki predstavnik i strane sudije u Ustavnom sudu BiH.

“Taj kandidatski status je ponuda koja nije fer ako ostaju lažni visoki predstavnik i sudije stranci. Ako je to namjera ne možemo prihvatiti sa oduševljenjenjem”, rekao je Dodik.

On je rekao da će Republika Srpska vrlo brzo donijeti zakon o izborima kako bi se vratile nadležnosti Srpskoj za izbore, a ne da to bude u rukama CIK-a koji ponižava narod Republike Srpske.

“Moja pobjeda je neupitna. Provobitna odstupanja od jedan posto sada su se smanjila i to je statistička greška. Na nivou Republike Srpske SNSD je dobio 221.065 glasova, a ukupno tri opozicione partije 192.000”, rekao je Dodik dodajući da je slično i sa Parlamentarnom skupštinom BiH.

Takođe naglasio je da nema govora o krađi izbora te da su to pokazali prvi rezultati koje je objavljilaca Centralna izborna komisija.

“Sutra im ističe rok da proglase preliminarne rezultate. CIK bježi namjerno od toga da proglasi preliminarne podatke. 99,2 posto su rezultati utvrđeni i kada je bilo jasno da je pobijedio Dodik, onda su to poništili i vratili na ponovno prebrojavanje koje potvrđuje te preliminarne rezultate”, rekao je Dodik.

On je rekao uklliko CIK sutra ne bude objavio prelmiiniarne rezultate da će biti pokrunte krivične prijeve protiv pojedinačnih članova CIK koji nemaju nikakve odgovornosti prema narodu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79