Dodik komentirao akciju u Banjoj Luci: Zašto se hapsi na Dan srpskog jedinstva?

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je današnju policijsku akciju u Banjoj Luci i hapšenja u vezi sa nabavkom medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa, te poručio da “svako ko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba da bude procesuiran”.

Međutim, dodao je da je “nejasno zašto su za hapšenja odabrali današnji dan – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, prenio je Mondo.On je rekao da bi volio da se dokaže da su hapšenja opravdana, ali da će biti veoma kritičan ako se pokaže da je u pitanju zloupotreba pravosudnog sistema.

Rekao je da bi se u slučaju da se pokaže da su u pitanju zloupotrebe to značilo “skrnavljenje pravosudnog sistema, ali da prema trenutnim informacijama postoje indicije da bi se moglo raditi o zloupotrebi”.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Republike Srpske po nalogu Republičkog javnog tužilaštva – Posebno odjeljenje za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala izvršili su pretrese na više lokacija u Banjoj Luci.

Pretresi su izvršeni u Institutu za javno zdravstvo RS-a i nekoliko privatnih kompanija.

Nezvanično saznajemo da se pretresi vrše u vezi sa sumnjom na nelegalne radnje u procesima javnih nabavki medicinske opreme tokom pandemije koronavirusa, a riječ je o milionskim iznosima ugovora piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79