Dodik: Komšić je u London otišao u svoje ime, a ne u ime Predsjedništva

Član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvuje obredu posvećenom nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu u Londonu u svoje ime, a ne Predsjedništva.

– On tamo nije u ime Predsjedništva BiH, kao što ni njegova posjeta Velikoj Britaniji nije u ime Predsjedništva. Paddy Ashdown je ovdje ostao upamćen kao međunarodni prijestupnik, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte – istakao je Dodik, upitan da prokomentira Komšićevo učešće na službi organiziranoj u znak sjećanja na Ashdowna, koji je preminuo u decembru prošle godine.

Dodik smatra da je zahvaljujući Ashdownovim aktivnostima, koje su bile u “maniru najgorih okupatora koji su upamćeni”, BiH danas daleko od normalne zajednice.

– Odlazeći iz BiH, za sobom je ostavio desetine i stotine ljudi i njihovih porodica kojima su zbog njegovih nakaradnih i nepravnih odluka pogažena osnovna ljudska prava. Ostavio je Dejtonski sporazum, na čijoj je devastaciji maksimalno radio, a baveći se političkom korupcijom iz BiH je iznio značajnu materijalnu korist – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79