Dodik konačno shvatio da se granica sa Srbijom mora hermetički zatvoriti

Entitet Republika Srpska je zainteresovana za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz Bosne i Hercegovine, rekao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sinoć u Beogradu tokom posjete Srbiji i istakao da entitetska policija treba dati još veća ovlaštenja kako bi mogla da se “brane od migranata”.

Dodik je rekao da je RS mogla imati tragičnu situaciju da je neko od policajaca stradao u Klašnicama kod Banja Luke prilikom potrage za grupom migranata i naglasio da ovaj entitet to sebi ne smije dopustiti.

Podsjetio je da godinama govori da su migranti ogromna sigurnosna prijetnja.

“Sjećam se da sam možda prije pet, šest godina govorio da će se u BiH useliti značajan broj migranata i da su tada SDS i Aleksandra Pandurević pravili šale od toga. Ne znam samo gdje je sad ona i ti koji su pravili od toga šegu i šta danas govore o toj temi”, naveo je Dodik.

U svakom slučaju, istakao je Dodik, RS ostaje privržena politici koju je ranije utvrdila, a to je da nema zadržavanja migranata na njenoj teritoriji.

“Svi pokušaji, prije svega, iz Sarajeva, pa čak i sa Zapada da se migranti ravnomjerno rasporede po cijeloj BiH neće proći. U Republici Srpskoj se neće praviti stacionari, niti će se zadržavati migranti. RS je zainteresovan za hermetičko zatvaranje granica za migrante i njihovu hitnu deportaciju iz BiH”, poručio je Dodik, prenosi Nap.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79