Dodik ljut zbog otkazivanja vojne vježbe sa Srbijom: “Razlog je isključivo mržnja prema Srbima”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, izjavio je ju.er da ministar odbrane BiH Sifet Podžić nije imao pravo da otkaže vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, jer to može da učini samo Predsjedništvo BiH, te najavio da će protiv njega biti podnesena krivična prijava.

– Podžić se nije ni obratio niti se konsultovao sa Predsjedništvom BiH. Očigledno je da se konsultovao sa Džaferovićem i Komšićem, jer ne mogu da vjerujem da bi on sam smio tako nešto da uradi, rekao je Dodik.

Najavio je podnošenje krivične prijave protiv Podžića, koji, kako kaže, ne zaslužuje, niti će više imati bilo kakvo povjerenje za bilo kakvu odluku koje Ministarstvo odbrane predlaže Državnom predsjedništvu.

Milorad Dodik kaže da je ovo jedna potpuno neovlaštena, bespravna i sramna odluka, jer je riječ o veoma osjetljivom pitanju – vježbi Vojske Srbije i Oružanih snaga na Manjači kod Banjaluke, javlja Srna.

On je naveo da je Podžić, “koji dolazi iz Komšićeve partije, iz političkih razloga, samovoljno i neovlašteno svojim aktom i odlukom otkazao vojnu vježbu, navodeći potpuno nebulozne stvari kao razlog za to”.

– Mislim da je sve to bilo motivisano isključivo njihovom mržnjom prema srpskom narodu i prema Srbiji i da je to jedini razlog zašto su oni donijeli takvu odluku, rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH je zaključio da je to atak na interese Republike Srpske.

– To samo govori da smo u pravu kada smo tvrdili da treba povući našu saglasnost sa reforme Oružanih snaga i da u tom pogledu vratimo nadležnost Republici Srpskoj i da RS može samostalno da odlučuje o tome jer je tako i predviđeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom, dodao je Milorad Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79