Dodik: Mi ne obećavamo, mi radimo

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednik stranke Radovan Višković prisustvovali su danas potpisivanju sporazuma o koalicionoj podršci SNSD-a kandidatu DNS za načelnika opštine Lopare Srećku Iliću i najavili da će ovo okupljanje za Lopare omogućiti brži razvoj lokalne zajednice.

– Mi se ne odričemo partnerstva sa DNS i svjedoci smo potpisanog sporazuma SNSD i DNS u Loparama o zajedničkom kandidatu i njegovoj pobjedi – rekao je Dodik u obraćanju odborničkim kandidatima SNSD, te dodao da će biti nastavljena i saradnja s ministrom DNS-a Đorđem Popovićem koji je iz ove opštine.

Na svečanosti u Domu kulture Dodika je dočekala i zagrlila majka tri poginula borca VRS Joka Milovanović, kojoj je u Loparama izgrađena kuća sredstvima iz kabineta predsjednika RS, za vrijeme kada je Dodik bio na toj funkciji, a on je svoje obraćanje započeo pozdravom i izrazima poštovanja ovoj majci.

Delikatno je vrijeme, rekao je Dodik i naveo da se u odnosima sa DNS ne dešava ništa suštinsko, te da imaju različita mišljenja u vezi s vođenjem sektora putne privrede i da očekuje da će problemi biti brzo riješeni.

– DNS i SNSD su dugogodišnji partneri, a ova saradnja u Loparama pokazuje da to partnerstvo živi, da će opstati i da neće biti pokolebano – rekao je Dodik.

On je naglasio da je RS stabilna i da neće imati nijedan problem ako DNS ipak odluči da ode iz koalicije.

– Mi se nećemo baviti sječama, pokušaćemo ponovo da uspostavimo dobre odnose, ne želimo da izgubimo nikoga jer nas je u Republici Srpskoj malo, jedva preko milion, živimo rasuti i veoma je važno da budemo okupljeni – poručio je Dodik.

Navodeći da je okupljanje i osnov kampanje SNSD, okupljanje za Lopare, za RS, oko zajedničkih projekata lokalnih zajednica i Vlade Srpske, Dodik je poručio da je RS postala sposobna da finansira značajan razvoj.

– Da nije korone, bila bi ovo jedna od najboljih poslovnih godina RS, a to je pokazao suficit iskazan u prva tri mjeseca – rekao je Dodik i naveo da samo stabilnost, okupljanje i saradnja omogućavaju razvoj.

On je poručio da SNSD u kampanji ništa ne obećava, nego pravi inventuru onoga što su uradili i istakao da uspješno vode RS.

Potpredsjednik SNSD Radovan Višković pozvao je građane Lopara da na izborima glasaju za saradnju lokalne vlasti s institucijama RS i time omoguće brži razvoj svoje opštine.

Nosilac odborničke liste SNSD-a Lopare Savo Cvijetinović poručio je da je u Loparama vrijeme za promjenu vlasti, koja već tri decenije ovu opštinu “vuče unazad”.

On je kao prvi projekat nove vlasti najavio rješavanje problema vodosnabdijevanja, te dodao da će do izbora obezbijediti i obnovu putne infrastrukture, uz podršku Vlade RS.

Kandidat DNS-a za načelnika opštine Lopare Srećko Ilić, koji ima koalicionu podršku SNSD-a, naveo je da je Vlada u Lopare od 2006. godine uložila 27 miliona KM, te da budući razvoj značajno zavisi od saradnje, podrške i zajedničkog djelovanja.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79