Dodik: “Mi nismo neprijatelji ni bošnjačkog ni hrvatskog naroda”

dodik

U maratonskom izlaganju, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, danas je izjavio da RS ostaje posvećena Dejtonskom mirovnom sporazumu, te da je spremna na dijalog u okviru BiH, ali i sa opozicijom u Srpskoj. Dodik je izrazio zadovoljstvo jer iz opozicije dolaze glasovi da je potrebno razgovarati o odbrani prava Srpske, javlja Srna.

– Spreman sam da se odazovem njihovom pozivu, da suočimo argumente, da ih saslušam, čak i pod uslovom da oni mene ne slušaju, ali u svakom slučaju sam spreman da razgovaram – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Napominjući da je nekoliko puta pozivao predstavnike opozicije na razgovore i da su oni to uvijek odbijali sa sarkazmom, Dodik, koji je i lider SNSD-a, kaže da je spreman da se odazove na njihov eventualni poziv i razgovara bilo gdje i u bilo koje vrijeme.

– Ne razumijem da opozicione partije u kojima se nalaze ljudi koji su stvarali Republiku Srpsku mogu sebi da dozvole da gledaju kako stranci razbijaju jedinstvo u Srpskoj u njenoj odbrani – rekao je Dodik.

On je napomenuo da RS nema nikakav naum da ratuje ili bilo šta drugo da čini, osim da se bori za mir i svoj status.

– Za Republiku Srpsku se borim i za nju ću dati još više svoga vremena i života, jer smatram da mi je to obaveza kao izabranog funkcionera da poštujem volju ovog naroda i pretpostavljam šta bi bila njegova volja u teškim situacijama i okolnostima – naglasio je Dodik.

On je istakao i da je spreman na svoju političku žrtvu, ali da neće da dozvoli da se Srpskoj bilo šta desi, te naglasio da mir ne bi žrtvovao ni za RS.

– Republika Srpska nema namjeru ni na koji način da ugrožava mir i stabilnost. Mi nismo neprijatelji ni bošnjačkog ni hrvatskog naroda, samo hoćemo da učinimo mogućim naše političke orijentacije i procjene. A naša politička procjena je da BiH može isključivo da egzistira ukoliko je zasnovana na Ustavu – rekao je Dodik.

On je naglasio da je RS “zato izabrala put povratka na ustavni okvir BiH, put koji štiti Dejtonski sporazum i put koji je zasnovan na Ustavu BiH”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79