Dodik: Mora se pokazati poštovanje prema bolu i patnji

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a oglasio se povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici, rekavši da “da ovaj dan treba biti obilježen u miru i dostojanstvu”.

Dodik je pozvao sve građane “da izbjegavaju bilo kakve provokacije i da se ponašaju odgovorno i s poštovanjem”.

“Prije nekoliko dana Srbi su dostojanstveno odali počast srpskim žrtvama u Podrinju. Danas se Bošnjaci sjećaju žrtava svog naroda i odaju im počast. Želim da se obratim ukupnoj javnosti i pozovem sve da ovaj dan bude obilježen u miru i dostojanstvu.

Kao što sam izrazio žaljenje za stradalim Srbima, iskazujem saosjećanje porodicama stradalih Bošnjaka. Bez obzira na naše razlike, moramo pokazati poštovanje prema bolu i patnji koja je zadesila mnoge ljude svih nacija i vjera u BiH.

Pozivam sve građane da dan protekne u atmosferi mira, da izbjegavaju bilo kakve provokacije i da se ponašaju odgovorno i s poštovanjem.

Neka naš odnos prema ovom danu pokaže da smo opredijeljeni za mir, stabilnost i bolju budućnost za sve ljude u Republici Srpskoj i BiH”, naglasio je Milorad Dodik u objavi na platformi X.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79