Dodik: Muslimani pokušavaju uslovljavanjem da dobiju neke stvari, ništa nije završeno

Predsjednik RS Milorad Dodik kazao je danas da neke tačke koje su jučer prošle na Vijeću ministara BiH, nisu trebale proći.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH jučer je usvojilo niz zakona i odluka, među kojima su plinske interkonekcije, ali i zakon o vanjskim poslovima te zakon o VSTV-u.

On je prvo ironično pričao kako je ‘nemoguće’ da nešto funkcionira na nekom nivou vlasti.

Onda je kazao da ministri iz RS nisu trebali glasati za neke tačke.

“Vidjet ćemo. Nije nama ta konekcija najvažnija stvar. Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da se čujem s članovima Vijeća ministara, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke. Muslimani pokušavaju uslovljavanjem da dobiju neke stvari. Ali ništa nije završeno”, naveo je Dodik.

Kazao je kako Bosna i Hercegovina ‘njima’ samo nanosi štetu.

“Mi smo izgubili što nismo imali jefitniji plin. Privreda je mogla biti konkurentnija”, kazao je on.

“Rekao sam ok, mogu da urade šta hoće, ali i ove tačke koje su prošle… VSTV – to je tačka samo. To je samo prošlo Vijeće ministara BiH, gledat ćemo šta dalje”, istakao je Dodik.

Dodao je da ne želi da živi u zemlji u kojoj sve funkcionira po principu ‘tuk na utuk’.

“Razvojni projekti su dogovoreni s našim partnerima. Rečeno je da nema uslovljavanja, a sad vidimo da muslimanska stranka pokušava uslovljavanjem da dobije neke stvari. Vidjet ćemo kako će to sve ići”, naveo je Dodik.

Upitan je i da li će podržati ratifikaciju sporazuma iz Berlinskog procesa koji podrazumijevaju slobodno kretanje ljudi Kosova i BiH. Onda je vrijeđao građane Kosova.

“Nećemo podržati to da Šiptari ulaze u RS. Kada se malo unormale i prestanu vrijeđati RS, vidjet ćemo”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79