Dodik na Twitteru: Evropa ruši jedini konsenzus između Srba, Hrvata i muslimana, je li vam malo 93.000 poginulih u BiH?

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, na Twitter profilu je komentarisao najavu da će Ukrajina dobiti kandidatski status za članstvo u EU, dok BiH već godinama bezuspješno čeka da dobije taj status.

Kao što je to njegova praksa već neko vrijeme, prilikom spominjanja konstitutivnih naroda u BiH, Bošnjacima uporno uskraćuje nacionalnost, svodeći ih na vjersku grupaciju i oslovljavajući ih usključivo kao muslimane.

– Odluka Evropske komisije da preporuči status kandidata za Ukrajinu, a izostavi BiH, ruši jedini konsenzus između Srba, Hrvata i muslimana u BiH. Ta odluka nas s pravom tjera na razmišljanje da li je evropski put jedini put kojim bi trebalo da idemo.

Ako je odluka o Ukrajini rukovođena aktuelnim dešavanjima tamo, ne mogu da ne pitam da li je 93.000 poginulih u BiH malo za “evropske” kriterijume?

Od BiH se očekuje da ispunjava uslove koje trenutno ne ispunjavaju ni neke članice, a sa druge strane predlaže se kandidatski status za državu na čijoj teritoriji traju oružani sukobi. Ako je to EU kojoj smo težili, onda hvala na takvoj EU, napisao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79