DODIK NAJAVIO: Ovog mjeseca trebala bi krenuti opća vakcinacija u RS, bit će besplatna

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da očekuje da će tokom februara Republika Srpska dobiti dovoljno vakcina da može krenuti sa općom vakcinacijom koja će biti dobrovoljna i besplatna.

– Vakcina nije obavezna, primiće je samo oni koji to žele i biće besplatna za građane, bez obzira na to što je Vlada Republike Srpske odvojila 15,6 miliona evra za njihovu nabavku – rekao je Dodik.

Potpisali predugovor

On je rekao da je nedopustivo da vakcine zbog procedura danima budu na carinama i dodao da svi moraju brže da rade.

Dodik je podsjetio da je BiH među prvima potpisala predugovor za nabavku vakcina u programu “Covax”, ali da to ne važi danas u svijetu.

– Ne možete vi konkurisati sa jednom Velikom Britanijom, koja je vakcinisala šest miliona ljudi, a mi za cijelu BiH nismo mogli da dobijemo ni 100.000. A onda kada dođu ovdje, nama počnu da pričaju kako su oni solidarni, kako nam žele dobro – istakao je Dodik za RTRS.

Dodik kaže da Republika Srpska koristi svoje pozicije i veze da osigura vakcinu iz Rusije i Kine, te da ne može da govori kada će stići one naručene kroz program “Covax”.
Ne želi se pravdati

– Ne osjećam se nimalo odgovornim. Ne želim bilo kome da se pravdam. Sve pretpostavke za nabavku vakcine smo ispunili, počevši od toga da smo na vrijeme osigurali novac koji je u ovakvim okolnostima veoma teško odvojiti – rekao je on.

 

Dodik: Da se zna kada neko kaže republika BiH, ona je za nas neprijateljska, nikada se ne smije desiti Srbima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79