Dodik nakon otkazanog ročišta: Schmidt i Murphy su “smrad” i “kreten”

Predsjednik RS-a Milorad Dodik obratio se medijima nakon otkazanog ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine te je ponovio ranije stavove kako je riječ o političkom procesu protiv njega.

Dodik je pred zgradom Suda BiH obrazložio i zašto je ročište tj. glavni pretres otkazan.

“Ovo je politički proces. Zakon je dao nama pravo da tražimo da se premjesti suđenje. Vijeće Suda je reklo da odbija naš zahtjev i rekli su nam da imamo tri dana žalbe. To ističe u ponedjeljak i žalit ćemo se tačno tad na kraju radnog vemena ako treba. Ovo dokazuje više o slabostima sistema nego o nekoj mojoj krivici. Nije ni počela rasprava jer je moj tim uložio zahtjev da se premjesti suđenje. Sudija je bio korektan i uvažio činjenice”, rekao je Dodik te je prozvao i Christiana Schmidta i ambasadora SAD-a Michaela Murphyja nazvavši ih “smradom” i “kretenom”.

Poručio je kako su oni ljudi izvan sistema BiH.

“U RS-u niko to ne koristi niti čita, ako koristi. Radi se o ljudima izvan sistema koji pokušavaju da se nameću sa legalno izabranim organima na nivou BiH. Oni skrnave sve ovo i nemoj da niko misli da ovaj proces i naš dolazak predstavlja priznanje ovako neustavnog i nezakonitog procesa i kolonijalnog ponašanja”, ističe Dodik.

Dodik digao tri prsta u sred Sarajeva (VIDEO)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79