Dodik nakon sankcija savjetovao Vulina: Sad će ti biti lakše, dobrodošao u klub

Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandru Vulinu, ističući da su one znak da je radio i radi u korist svoje države i srpskog naroda.

Prvi čovjek srpske BIA-e Aleksandar Vulin završio na crnoj listi SAD

Na pitanje agencije Srna da prokomentariše sankcije koje je američko Ministarstvo finansija uvelo Vulinu, Dodik je rekao da je to nagrada za njegov patriotizam i istrajanost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom.

“Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD “kriv” jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba”, istakao je Dodik, dodavši da je to ta tzv. američka demokratija o kojoj slušamo od Michael Murphy i sličnih njemu.

Dodik je naglasio da je i sam pod američkim sankcijama, jer je RS bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav i da se zbog toga osjeća veoma dobro.

Dodao je da su u američkim “obrazloženjima” o uvođenju sankcija uvijek navedeni razlozi koji nemaju veze sa zdravom pameću da bi se prikrila stvarna istina sankcionisanja Srba, a to su ucjene, pritisci i zaštita vlastitih interesa silom i prijetnjom.

“Mi, Srbi jesmo mali narod, ali izuzetno ponosan i nikada nećemo biti predmet ucjena i tuđih interesa. Kao političkim predstavnicima Srba na prvom mjestu su nam upravo interesi i budućnost našeg naroda, kao i RS i Srbije. Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše”, poručio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79