Dodik nakon sastanka: Azerbejdžan podržava Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je u Bakuu sa predsjednikom Vlade Azerbejdžana Alijem Asadovim razgovarao o ekonomskim pitanjima, koja se prvenstveno odnose na energetiku.

– Razgovarali smo i o razvoju infrastrukture. Azerbejdžan ima značajne odnose sa Republikom Srpskom i BiH, te prepoznaju našu ulogu u svemu što mi činimo i radimo u želji da izgradimo ekonomski i infrastrukturni sistem – rekao je Dodik za RTRS.

Dodik je naveo da je Azerbejdžan zemlja u snažnom ekonomskom razvoju i da je bilo važno da razgovaraju o ekonomskim pitanjima, prvenstveno onima koja se odnose na energetiku i razvoj infrastrukture.

– Јedna od tema je i gasovod koji su oni gradili od Azerbejdžana, preko Grčke ka Italiji i kraku koji treba da se gradi ka Crnoj Gori do Republike Srpske i BiH – naveo je Dodik.

Dodik je naglasio da će Republika Srpska nastojati da obezbijedi procedure koje neće biti sporne.

Dodik i Asadov su razgovarali i o političkim pitanjima.

– Azerbejdžan podržava Republiku Srpsku – istakao je Dodik.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79