Dodik nakon sastanka u Briselu: BiH najvjerovatnije dobiva kandidatski status iduće godine

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Briselu da je zadovoljan obećanjem zvaničnika Evropske unije da će BiH sljedeće godine najvjerovatnije dobiti kandidatski status.

Džaferović iz Brisela saopćio dobre vijesti: Iduće godine možemo dobiti kandidatski status

Nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za evropsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljem i potpredsjednikom Evropske komisije zaduženim za vanjske poslove Žozefom Boreljom, Dodik je rekao da je ohrabren i prijedlogom novog pristupa rješavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte.

– Paket ekonomske podrške, koji se usaglašava i trebao bi biti usvojen u idući utorak, podrazumijeva izgradnju komunikacija, auto-puteva, željeznica, plinovoda između glavnih gradova zemalja zapadnog Balkana. Bit će određeni i koridori, pa ćemo i mi uskoro početi da pripremamo dfokumentaciju za te projekte. Utvrđeno ih je 18 za cijeli zapadni Balkan – naveo je Dodik.

Komšić u Briselu: Zadovoljan sam sastancima i atmosferom

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79