Dodik nakon skupa “Srpska te zove”: Na vaskršnjem saboru će biti definisan jedinstven odgovor

Skup u Banjaluci je bio veličanstven, a poruke koje su sa njega poslate pokazuju da ne možemo prihvatiti da jedan slobodarski srpski narod bude etiketiran kao genocidan, poručio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Naveo je kako očekuje da i međunarodna javnost prepozna i shvati poruke koje su poslate iz Republike Srpske.

“Energija i odlučnost koju smo pokazali na narodnom skupu u Banjaluci dodatno će biti ojačana kroz odluke na vaskršnjem saboru, na kojem će biti definisan jedinstven odgovor na izazove s kojima se suočava srpski narod u Srbiji i Srpskoj”, napisao je Dodik putem svog profila na društvenoj mreži X.

Podsjetimo, skup “Srpska te zove” je organizovao Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica.

Prema “brojenju” MUP-a RS skupu je prisustvovalo 50.000 građana.

“MUP je povodom održavanja ovog javnog okupljanja preduzelo niz mjera i aktivnosti sa ciljem održavanja povoljnog stanja bezbjednosti i ovom prilikom se zahvaljujemo svim građanima, učesnicima ovog događaja koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da sve protekne u najboljem mogućem redu”, dodaje se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79