Dodik nanosi više štete RS-u, Izetbegović ne može ništa učiniti

Dodik nanosi više štete RS-u, Izetbegović ne može ništa učiniti


Najviše štete nanosi onaj ko ima poluge vlasti, smatra Pandurević

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, kada govori o navodnom ugrožavanju prava Srba u BiH kao i opasnosti od nestanka RS-a, kao jednog od glavnog uzročnika navodi SDA, tačnije lidera te stranke Bakira Izetbegovića. Međutim, članica Glavnog odbora SDS-a Aleksandra Pandurević ima suprotno mišljenje o tome ko najviše ugrožava i ruši RS.

– Dodik, apsolutno. Republiku Srpsku mogu urušiti samo oni koji vladaju njenim institucijama, upravljaju resursima i imaju poluge za donošenje odluka. Oni je urušavaju političkom destabilizacijom, ekonomski, demografski, intelektualno. Ugrožavaju je i uništavanjem njenih prirodnih resursa, pljačkom, korupcijom, zaduživanjem.

Bakir Izetbegović i SDA mogu imati političke ciljeve, željeti, sanjati, pisati deklaracije, platforme i programe, ali faktički ne mogu ništa učiniti RS-u. Čak ni onim silnim apelacijama Ustavnom sudu BiH ne slabe RS, nego BiH. Jedina žrtva SDA je Federacija, u kojoj imaju političku moć odlučivanja, kao što je i RS žrtva svoje loše vlasti, istakla je Pandurević za oslobođenje


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija