Dodik napao šeficu Misije OSCE-a u BiH: Zašto se petlja u stvari ove zemlje?

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponovo se obrušio na jednog stranog diplomatu u našoj zemlji, a ovaj put meta njegovih napada bila je šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec, inače Amerikanka.


On je, gostujući u emisiji “Aktuelno” na RTRS-u govorio o sutrašnjoj sjednici Predsjedništva BiH na kojoj se treba usvojiti budžet institucija BiH, koji predviđa i sredstva za održavanje predstojećih lokalnih izbora.

“Ma i lokalni izbori su upitni. Sama Centralna izborna komisija je upitna. Vidim da ova šefica OSCE-a stalno nešto izlazi u javnost. Ko nju šta pita? Ona se uopšte ne pita, nije nadležna. Zašto se petlja u stvari ove zemlje? Šta me briga za njen stav”, izjavio je Dodik.

Podsjetimo u neposrednoj prošlosti meta njegovih napada također bile diplomatkinje, a među njima bivše ambasadorice SAD-a i Njemačke.

Govoreći o boravku u Moskvi na vojnoj paradi on je kazao da tamo nije bio u ime Predsjedništva BiH već RS-a. Prepričao je i šta je rekao predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu.

“BiH je konfederalna država, nestabilna država, koja ima jake autonomije i u tom smislu RS ima jaku autonomiju. To sam rekao Putinu”, kazao je on.

On je i kazao da RS nema namjere u ovom trenutku da se donose represivnije mjere zbog virusa.

“Ne možemo biti neodgovorni i reći da nas to ne zanima”, rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79