Dodik: Naše naredbe odluke bit će osvješćujuće za Bošnjake

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovo se osvrnuo na rezoluciju o Srebrenici te je najavio kako će rukovodstvo ovog bh. entiteta poduzeti određene političke odluke nakon glasanja o rezoluciji.

Kako je poručio Dodik, te političke odluke će biti veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu.

“Bošnjaci u Sarajevu pokušavaju da to minimiziraju pričom kako se tu ne pominje narod, a sve što su uradili jeste da se upravo želi, posredno i neposredno, da srpski narod bude moralno diskvalifikovan”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Dodik je rekao kako ne želi sarađivati sa onima koji stavljaju etiketu srpskom narodu.

“Naravno, mi ne želimo nikakvu eskalaciju i nasilje, ali naše političke odluke biće veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu. To jeste za nas veoma problematična stvar i mi smo kao srpski narod dodatno time ugroženi.

To će podijeliti i odnose u BiH do nemogućnosti da se sarađuje. To je definitivno nešto što ni Bošnjaci neće moći da objasne zašto su to htjeli.

Ali zna se da je Njemačka to htjela, da se priča o Srebrenici obilježava kao svjetski dan sjećanja na genocid, da se ne bi uzeo neki datum iz njihove prošlosti, jer je nemoguće nakon utvrđivanja ovog datuma da bude još jedan”, mišljenja je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79