Dodik nastavlja: Stranci ovdje žele muslimansku državu

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na press konferenciji, koja je u toku u IStočnom Sarajevu, još jednom je ponovio da će istrajati u poništavanju svih nametnutih odluka visokih predstavnika u BiH.

– Odluka Inzka je samo početak tog procesa a definitivno je put ka tome da to sve učinimo. Sramne odluke Ustavnog suda koja se ponaša mimo Ustava – rekao je član Predsjedništva BiH.

Dodik je najavio kako ga ovaj put neće moći niko zaustaviti.

– EU komisija predvođena Njemačkom i nekim drugim silama pokušavaju da učinw RS nelegitimnom. Ovaj put nas ne može zaustaviti ni Evropska komisija, ni SAD, ni ovi Englezi koji su zakuvali sve to – rekao je Milorad Dodik.

Član Predsjedništva je ponovio da ovo nije secesija i ovo nije otcjepljenje.

– Imajući u vidu naše razgovore sa prijateljima unutar EU, saznali smo da Evropska komisija neće uvesti sankcije Republici Srpskoj. Da li će to uraditi Njemačka ili neka druga zemlja ne znam.

Dodik je rekao da je međunarodna zajednica provodila samovolju podržavajući prvenstveno bošnjačku stranu, u čemu je prednjačila Velika Britanija.- Oni ovdje ne žele da grade zajedničku državu. Oni žele muslimansku državu. Sve što su uradili visoki predstavnik i međunarodna zajednica ovdje je afirmacija muslimanske politike – kazao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79