Dodik: Ne može se Srbe kvalifikovati kao “genocidaše”, ni RS kao genocidnu tvorevinu

Dodik: Ne može se Srbe kvalifikovati kao “genocidaše”, ni RS kao genocidnu tvorevinu


Odnos prema Zakonu o zabrani zloupotrebe pojma genocid odrediće dalje kretanje u Bosni i Hercegovini, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a Milorad Dodik komentarišući negativne reakcije na pristigli tekst zakona.

Dodik je dodao kako u svakom prijedlogu zakona imaju oni koji su za i protiv.

“Ko je negativno reagovao, nemam pojma? Naravno da u svakom prijedlogu imate one za i protiv. Naš prijedlog je ozbiljan, on treba da riješi problem koji je vezan za činjenicu da se zloupotrebljava taj termin u pogledu etiketiranja Srba i Republike Srpske kao takvim, što ona naravno nije, jer sva priča ide o tome da je krivica individualna i ne vidim zašto bi neko bio protiv”, ocijenio je Dodik dodajući da će odnos prema predloženom zakonu odrediti dalje kretanje u Bosni i Hercegovini.

Upitan na koji način će se odnos prema zakonu odraziti na Bosnu i Hercegovinu Dodik je rekao “naravno u smislu političkih odnosa, ako neko treba da Srbe kvalifikuje kao genocidne i Republiku Srpsku kao genocidnu tvorevinu, nas kao genocidaše, naravno da ta atmosfera ne može”.

Pogledajte izjavu Milorada Dodika na ovom linku.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija