Dodik: Nemam problem da se vakcinišem, ali ugrožene kategorije imaju prednost

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je za RTRS da kada je u pitanju nabavka ruske vakcine Vlada RS zajedno sa resornim ministarstvom i Štabom za vanredne situacije RS preduzima sve potrebno za njenu nabavku.

On je naveo da se govori da je vakcina jedino moguće preventivno sredstvo, te da će RS da ih nabavi, a građani će dobrovoljno moći da se vakcinišu.

– Rusija je registrovala vakcinu, za njom ide i Kina, ali i mnogi drugi… Pratićemo njihov rad – naveo je Dodik.Rekao je da je Rusiji poslat dopis i da su RS-u stigli određeni odgovori.Naveo je da Rusija ne nudi vakcinu svijetu, te da je ona pravi za sebe.

– Država stoji iza te vakcine i Rusi će sve učiniti da bude dostupna građanstvu. Vakcina će za nekoliko mjeseci biti operativna – kazao je Dodik.

Istakao je da nema problem da primi vakcinu, ali kako navodi zdravstveni sistem će se potruditi da je dobiju najugroženije kategorije.- Pravimo plan vakcinacije, koji podrazumijeva da je prvo dobiju najrizičnije grupe – dodao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79