Dodik: Nemoguće se obračunavati s vijestima koje plasiraju strani plaćenici, izdajnici RS

Dodik: Nemoguće se obračunavati s vijestima koje plasiraju strani plaćenici, izdajnici RS


Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da na poslovni ambijent u BiH i RS negativno utiču pojedini mediji koji su finansirani stranim, najviše američkim novcem, a za koji su izdali interese RS i postali njihove sluge.

“Njima je stalo da se održi negativna percepcija o stanju u RS. Impresivno je da narod ne nasjeda na ovako nešto. Ljudi su svjesni da su se pojedinci prodali za novac. Naš narod ne voli strance koji dolaze da dijele nama lekcije, ali ne vole ni strane plaćenike”, rekao je Dodik za Srnu.

On je naglasio da su SAD najveći finansijeri medija u BiH, te da imaju svoje zahtjeve, ali i očekivanja.

“Ako ne radite ono što oni očekuju onda niste konzument njihovih sredstava. To je izopačena struktura koja pokušava da nametne interese drugih, a ne interese RS. Morate biti bez stava i imati takav karakter da primate strani novac i budete izdajnik svog naroda”, istakao je Dodik.

Predsjednik RS je naveo da pojedini mediji svaki dan objavljuju neku novu laž, tako da nije moguće sa tim se svakodnevno obračunavati, jer se ubrzo plasira i druga, a sve to negativno utiče i na poslovni ambijent.

“Poslovni ambijent nije onakav kako ga prikazuju mediji koji se finansiraju od stranih vlada, a sebe nazivaju takozvanim nezavisnim medijima i nevladinim organizacijama”, istakao je Dodik.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija