„Dodik nikad nije ni planirao izdvajanje Vojske Republike Srpske“

Dodikova reteriranja postalo je suvišno i komentarisati jer iste scenarije gledamo godinama, poručio je Mirko Šarović povodom izjave Kristijana Šmita da je Dodik odustao od formiranja Vojske Republike Srpske.

Njemački expert tvrdi da u BiH ima dovoljno opreme da se dogode loše stvari

Predsjednik SDS tvrdi da Dodik u stvarnosti nikada nije ni planirao izdvajanje Vojske RS niti je imao bilo kakav racionalan plan za tako nešto.

– Bilo je to samo busanje u prsa za dobijanje glasova jer svi znaju da Dodik jedno priča javnosti, a drugo a potpuno suprotno strancima. Jesmo li i iz jedne izjave iz međunarodnih krugova čuli da su od Dodika dobili čvrste stavove? Ne, uvijek su na djelu pristanak na sve, kompromis i „omekšavanje“ , uz neke nove spinove za javnost – navodi Šarović.

On kaže da je i prije mjesec dana nakon sastanka sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, bilo jasno da od Dodikove velike priče nema ništa, a što je potvrđeno i nakon sastanka sa Gabrijelom Eskobarom, specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan.

Njemački mediji se pitaju “Šta je crvena linija za Crisiana Schmidta?”

– Sve što se sada dešava je traženje izlazne strategije sa jedinim ciljem – da javnost i glasači to ne primjete. Bar do izbora – naglasio je predsjednik SDS. Šarović je poručio da stanovništvu Republike Srpske ne trebaju Dodikove „lovačke priče“, nego rješenja za krize i izlazak iz sve teže ekonomske situacije, što je glavni zadatak svake normalne vlasti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79