Dodik: Nisam čovjek koji je spreman da žrtvuje interese Republike Srpske

ДРВАР, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик .

Program reformi BiH, koji je usvojilo Predsjedništvo je uslovan, i tek kada bude formiran Savjet ministara sa strukturom koja je pobijedila na izborima, imaće snagu da bude dostavljen kao program moguće saradnje s NATO, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Ponovio je da se dokumentom ne prejudicira članstvo, i da svaka priča o bilo kakvoj saradnji mora da prođe proceduru odlučivanja u Predsjedništvu BiH.

Ističe i da su jake članice NATO dale garanciju da neće biti zahtjeva o članstvu, zbog čega je i odlučeno da se dokument podrži.

– To nije Nacionalni akcioni plan, nema ni naziv toga i ono što smo mogli da pridobijemo u razgovorima s predstavnicima različitih zemaljama, a važnim članicama NATO, jeste činjenica da su oni rekli da to neće poslužiti za aktiviranje bilo čega. To je nešto što je nama dalo osnovu da kažemo – OK, idemo u to – rekao je Dodik za RTRS i dodao da vjeruje u ozbiljnost velikih zemalja.

Poručio je narodu u Republici Srpskoj da nema potrebe za bilo kakvom sekiracijom.

– Јa nisam čovjek koji je spreman da žrtvuje minimalne interese Republike Srpske. Nisam spreman da za bilo kakvu vlast degradiram odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Kada se formira Savjet ministara i kada stupi na snagu ono što je dogovoreno, ja ću biti taj koji će inicirati sjednicu Narodne skupštine i dostaviti i javnosti taj dokument u kojem će moći da procijene – istakao je srpski član Predsjedništva BiH.

Poručio je da je ključna rečenica u samom početku tog dokumenta glasi – Taj dokument ne prejudicira članstvo i da su za bilo kakvu odluku o saradnji sa NATO potrebne nove odluke Predsjedništva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79