Dodik: Nismo se borili za BiH i nismo bosanski Srbi. Republika Srpska država srpskog naroda

Republika Spska je država srpskog naroda, ona je stvorena voljom naroda, a ne administrativnom odlukom, pa ne može biti ni ukinuta odlukom nekog međunarodnog inkvizitora, poručio je Milorad Dodik na svečanoj akademiji povodom proslave neustavnog 9. januara, Dana Republike Srpske.

Skandalozna izjava Milorada Dodika: Novi visoki predstavnik dolazi kao muslimanski podanik

Srpski član Predsjedništva BiH je istakao da RS nije diskriminatorna.

– U Republici Srpskoj slobodno žive Bošnjaci, Hrvati i svi drugi, ali to je država srpskog naroda – ponovio je Dodik i pozdravio sve prijatelje Republike Srpske u svijetu i “sve Srbe, gdje god da žive”.

– Mi nemamo ništa ni protiv koga, samo branimo našu Republiku onako kako smo je stvorili. Republika Srpska nema namjeru da samu sebe dokine i da samu sebe proglasi da ne postoji. Samo u Republici Srpskoj možemo imati svoje kuće, poslove, puteve, svoju slobodu i opstanak – rekao je Dodik.

– Mi se nismo borili za BiH i mi nismo bosanski Srbi. Borimo se da ostanemo na ovim prostorima, ne treba nikom da smeta ono što jesmo. Mi smo Srbi, u svojoj Republici Srpskoj, to nikoga ne treba da vrijeđa. Za nas je istorisjki cilj samostalna i sobodna Republika Srpska. Nema slobode, ako nema države, to su Srbi naučili u mnogim ratovima, pa i u posljednjem ratu. Mi smo tu slobodu dijeli sa drugima, drugi su to doživljavali kao ropstvo, pa neka nas sada ostave na miru – rekao je Dodik.

On je istakao da dogodine RS proslavlja 30. godišnjicu, a toliko nisu potrajale mnoge države, pa ni prva Jugoslavija.

– Ali, to je tek prvih 30 godina – poručio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79