Dodik o Izbornom zakonu: Neka se Bošnjaci i Hrvati dogovore, RS nema ništa s tim ali nisam optimista

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas nakon održavanja konferencije “Mogućnosti i izazovi privrednog razvoja RS” u Laktašima da SNSD ne želi podržati ikakve reforme Izbornog zakona i da neće biti dio “bilo kakve farse koje se tu pravi”.

Dodik je naglasio da je važno pitanje izbora članova Predsjedništva u Federaciji BiH i da je logično da se tamo Bošnjaci i Hrvati dogovore kako će to riješiti i da se u Republici Srpskoj ne bave time.

“Nas interesuje Dom naroda Parlamenta FBiH u smjeru da se tamo biraju istinski predstavnici Srba i pomognu u životu svojih lokalnih zajednica”, rekao je Dodik.

Istakao je da nije optimista da će stvari u FBiH u vezi sa Izbornim zakonom biti riješene, uprkos uplitanju stranaca.

“Kako god, RS nikad u vezi s tim neće pristati da ide u simboličke promjene vezane za neka tehnička pitanja. Ako nema cjelovite reforme izbornog zakonodavstva, onda ne vidim razloga da nekim popravkama ugrozimo čitav sistem”, istakao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79