Dodik o Komšiću: Izabrali su ga Bošnjaci, teško ću ostvariti interese RS-a u Predsjedništvu

Predsjedavajući predsjedništva BiH, Milorad Dodik, rekao je u emisiji “1na1” Alternativne televizije da bošnjačka elita koja se predstavlja kao pravac kojim BiH ide ne može da podnese da postoji Republika Srpska i da postoji srpska politička volja.

“Cilj je da se delegitimišu srpski i hrvatski interesi i da se postavi volja bošnjačke elite kao pravac kojim će se kretati BiH. Oni ne mogu da podnesu da postoji Republika Srpska i da postoji srpska politička volja. Ne mogu da podnesu Dodika, ne mogu da podnesu Čovića”, rekao je Dodik.

Bošnjaci izabrali Željka Komšića kao podobnog Hrvata

– Veoma je teško ostvariti interese Republike Srpske u Predsjedništvu BiH u ovom sastavu. Željko Komšić je došao tu na osnovu nekoliko sumnjivih procesa koji su vezani za osnovnu stvar da Hrvati čiji je on predstavnik osporavaju njegov legitimitet, pokazujući da su u njegovoj kvoti glasova najveći broj bili Bošnjaci. Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata – rekao je Dodik.

Dodao je da u u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.

– Sama činjenica da su gotovo sve općine u kojim je hrvatsko stanovništvo većinsko poručili mu da ne dolazi, govori o tome da je on na neki način delegitimisan – kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, Željko Komšić uživa u jednoj apstraktnoj poziciji u kojoj ne postoje Srbi, Hrvati i Bošnjaci, nego samo građani, a to je najbliže tome da postoje samo Bosanci.

– Njemu nije smetalo da bude viđeni pripadnik Armije BiH koja je učinila zločine protiv Srba, zbog koje je iz Sarajeva protjerano 150 hiljda pripadnika našeg naroda i borio se protiv Vojske Republike Srpske i zato je njemu razumljivo da čim se pomene nešto o tome da on to blokira na neki ružan način. Zbog toga ja ne želim previše da razgovaram o tome, kazao je, između ostalog Dodik.

Komšić: Dodik može samo još Čoviću držati lekcije o interesu Hrvata, meni ne može

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments