Dodik o ploči na Vijećnici: Kakva je to poruka meni? Treba da se osjećam agresorom?

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je iz Istočnog Sarajeva poručio da podržava gradonačelnika tog grada u zahtjevu da se zamijeni natpis na ploči na ulazu u sarajevsku Vijećnicu.

“Želim da podržim gradonačelnika Ljubišu Ćosića da se izmijeni natpis na tabli na Vijećnici. Ne može se graditi BiH s takvim tablama. Kakva je to poruka meni, da se osjećam agresorom? Zašti ću ja onda dolaziti u Sarajevo, da gledam tu tablu? Da se to smatra normalnim. Da li treba da gledam ulicu koja se zove po Zelenim beretkama”, kazao je između ostalog Dodik.

Potom se obratio bošnjačkim političkim predstavnicima kazavši da ne mogu podržavati Kosovo, a negirati RS.

“Ja ne bježim od razgovora i dajem mu šansu”, istakao je Dodik govoreći o toj temi.

Podsjetimo, Ćosić je prošle sedmice uputio zahtjev Gradu Sarajevu i općini Stari Grad za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija kojima se, kako kaže, srpski narod karakteriše kao zločinački i agresorski.

Na to je već odgovorila nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić kazavši da od promjene natpisa na ploči neće biti ništa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79