Dodik o ruskim vakcinama za Federaciju BiH: Nema ništa od toga, još ništa nisu potpisali

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao prilikom susreta s srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem kako “nema ništa od 500 hiljada ruskih vakcina za FBiH”.

Na pitanje novinara zašto je u Republiku Srpsku stiglo malo vakcina Sputnjik V, a Federacija BiH nabavlja 500.000 doza, Dodik je kazao “ne vidiš ti dobro očigledno, oni pričaju o 500.000 doza, ali nisu ništa potpisali, ja bih volio da jesu, ali nema ništa od toga”.

Vučić je na to dodao da će biti civilizovaniji od Dodika.

“Mile je snalažljiviji i bolje umije brzo da odgovori nego ja, pokušat ću da budem civilizovaniji i trpeljiv, jer smatram da je to važno pitanje”, kazao je Vučić.

Dodik je u Beogradu dogovorio da se pacijenti iz Republike Srpske mogu liječiti u Srbiji, a posebno oni sa težom kliničkom slikom. Primio je i donaciju od 35 respiratora i 10 hiljada zaštitnih maski.

Ugovor za nabavku 500.000 doza ruske vakcine protiv koronavirusa Sputnik V za područje bh. entiteta Federacija Bosne i Hercegovine još nije potpisan sa ruskim dobavljačem.

Kompanija Medimpex iz Vogošće, s kojom je 19. marta sklopljen ugovor o nabavci vakcina, ima rok do da ponoći (23. marta) dostavi finalizirane ugovore i neophodnu dokumentaciju sklopljene sa ruskim partnerom.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79