Dodik: Obavještavam Šarovića da će SDS napustiti još jedan poslanik

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da priče iz opozicije da će formirati skupštinsku većinu na republičkom nivou nisu realne i da će još jedan poslanik napustiti SDS.

“Čujem Šarovića kako kaže da će praviti skupštinsku većinu. Imao je 16-17 poslanika, sad ima 10. Napustio ga je poslanik iz Prijedora i ja ga sad obavještavam da će ga sljedeće sedmice napustiti još jedan poslanik”, rekao je Dodik za “ATV” i dodao:

“Stalno pričaju kako neku većinu, a nemaju nikakvu šansu, ali ne zato što se mi borimo za to, nego što su oni toliko jadni i slabi da im prolazi samo lažna priča o njihovoj snazi”, rekao je Dodik.

Dodik je izjavio večeras da je OHR prošlost i da je nanio dosta štete Republici Srpskoj, a nije donio ništa dobrog BiH, za koju je jedini način opstanka dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

“OHR je prošlost. To je olupina i blef održavan 20 godina koji je nanio mnogo štete Republici Srpskoj, a nije nanio ništa dobro BiH, jer nema nijedne od onih mjera koje je OHR nasilno prenio na nivo Sarajeva ili BiH da je bila od koristi. Nijedna takva mjera nije dala benefite koje su očekivali”, rekao je Dodik za Alternativnu televiziju.

Govoreći o interevencijama OHR-a koje su bile povodom izbora u Mostaru, on je naveo da je to samo pokušaj da se OHR vrati na scenu, a ne nešto što bi moglo biti ozbiljno.

Dodik je rekao da totalno promašena priča to što Bošnjaci očekuju da će predsjednik SAD DŽozef Bajden dozvoliti Evropljanima da masovno intervenišu i slome Republiku Srpsku.

On je dodao da samo dva entiteta i tri naroda mogu dogovoriti da BiH živi, a da u BiH nema ništa uspješno zbog neefikasnih mjera koje je OHR radio u prošlosti.

“Mogu oni da pišu izvještaje i da se hvale kako su nešto uradili, ali je vidljivo da je BiH zemlja u totalnoj paralizi i da nema šanse da se pokrene sa intervencionizmom stranog faktora i to je nešto što OHR svrstava na smetlište i treba da ide odavde”, naglasio je Dodik.

On je podsjetio da je Srpska protiv dolaska novog visokog predstavnika, kao i da će stalno ukazivati na činjenicu da visoki predstavnik u BiH mora biti zakonito doveden, a to znači da, uz ostale, i Republika Srpska da svoju saglasnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79