Dodik obećava Bošnjacima pa provocira: Čuo sam da dolaze Bošnjački lideri, pa su onda otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu

Puteve u mjestima u kojima su dominantno Bošnjaci ćemo mi napraviti jer je to dio našeg projekta. Izbori trebaju potvrditi normalizaciju odnosa i demokratskog društva.To nije svima u interesu i ovo sve ne vodi zbližavanju ljudi, kazao je Dodik nakon današnjeg sastanka u Srebrenici

Član predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider Milorad Dodik razgovarao je danas u Srebrenci uoči ponovljenih izbora u ovoj opštini sa načelnikom Mladenom Grujičićem koji je kandidat koalicije “Zajedno za Srebrenicu”. Dodik je kazao da je ponavljanje izbora u Srebrenici i Doboju politička odluka. Napomenuo je da se na dan izbora niko nije žalio u Srebrenici. Naveo je da oni, koji su to politički motivisali “nisu dobili sve što su tražili i zato sada najavljuju neke bojkote”.

-Mirni izbori i bez prevara. Ovi izbori će pokazati da postoje i oni Bošnjaci koji će izaći na izbore jer misle svojom glavom,a ne voljom dijela bosnjačkih političara, poručio je Grujičić.

Sastanku prisustvuje i predsjedavajući u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

-Najgore moguće rješenje je bojkot izbora jer to za posljedicu ima internacionalizaciju Srebrenice, a to nije u interesu nikome, naglasio je Špirić i pozvao da na izbore izađu i Srbi i Bošnjaci.

Milorad Dodik je nakon sastanka poručio da su lokalni Bošnjaci previše vezani za političko Sarajevo,a oni ne vode brigu o njima.

-Želim da kažem da smo osporavali rad CIK-a, ali smo ipak pristali i izlazili na izbore. Ovo o poništavanju izbora je politička odluka. Rješavamo pitanja zapošljavanja u Srebrenici, prije svega u banju Guber. Moramo popraviti infrastrukturu. Puteve u mjestima u kojima su dominantno Bošnjaci ćemo mi napraviti jer je to dio našeg projekta. Izbori trebaju potvrditi normalizaciju odnosa i demokratskog društva.To nije svima u interesu i ovo sve ne vodi zbližavanju ljudi, kazao je Dodik i nastavio.

-Čuo sam da dolaze Bošnjački lideri, pa su onda otkazali, tako uvijek ostave Srebrenicu. Ja sam se radovao tome, evo i ja sam danas ovdje pa možda da sjednemo nešto pa da porazgovaramo. Vidim da su odustali. Ali to je njihova najav uvijek nešto veliko za Srebrenicu onda se ne pojave i onda dolaze njihovi zamjenici, kazao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79