Dodik: Očekujem da se okupimo oko Srpske i time pokažemo..

Novoizabrani predsjednik RS-a Milorad Dodik istakao je da nakon polaganja zakletve u utorak, 15. novembra planira da organizuje sastanke sa predstavnicima parlamentarnih političkih partija, od kojih očekuje da se izjasne da li žele da budu dio široke koalicije kako bi obezbijedili dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini.

Dodik je na Instagramu napisao da formiranje vlasti na osnovu izbornih rezultata u RS-u počinje u utorak, 15. novembra održavanjem konstitutivne sjednice Narodne skupštine, na kojoj će položiti zakletvu kao predsjednik RS.

“Naš cilj je brzo formiranje stabilne vlasti kako bismo nastavili da radimo na prioritetnim ekonomskim pitanjima koja nas opterećuju i koja zahtijevaju adekvatan odgovor institucija Srpske. Očekujem da se okupimo oko Republike Srpske i time pokažemo njenu snagu i da zajedno radimo na očuvanju nacionalnih interesa i stvaranju boljih uslova za život našeg naroda”, naveo je Dodik.

On je dodao da želi jačanje odnosa sa prijateljima u regionu i svijetu i da realizuju projekte koje su ranije definisali kao strateški značajne.

“Na tome ću raditi u narednom periodu”, naglasio je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79