Dodik: Od sastanka s Palmerom ne očekujem ništa

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ne očekuje ništa posebno od sastanka sa američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom u ponedjeljak.

“Očekujem istu priču, isto ubjeđivanje kako nešto zbog velikih ideja treba da uradimo i istu njihovu nemoć da bilo šta postignu”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.
Prema njegovim riječima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može da uspije.

On je napomenuo da je Palmer diplomata koji odlazi i da će, koliko mu je poznato, sa sadašnje pozicije ići na neko ambasadorsko mjesto.

Dodik je dodao da Palmer zastupa SAD i da primarno dolazi da bi pokušali nešto da urade sa Bošnjacima i Hrvatima.

“Mi Srbi smo rekli da nas se izbor članova Predsjedništva iz Federacije BiH se ne tiče”, rekao je Dodik i pojasnio da bi tamo i kada bi se kandidovao neki Srbin sigurno bio, kako je rekao Dodik, “promuslimanski orijentisan”.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastat će se u ponedjeljak, 5. jula, u Sarajevu sa američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom.

Palmer će obaviti sastanke pojedinačno, a zatim i zajednički s članovima Predsjedništva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79