Dodik odgovorio Izetbegoviću: Naravno da nema puta ka NATO-u

Predsjednik DNS-a Marko Pavić i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dogovorili su danas u Banjoj Luci da njihova koalicija na nivou RS nije upitna, jer je to u interesu RS i njene ekonomije.

Pavić je rekao da je na današnjem sastanku bilo govora o nivou RS, a da će na narednim sastancima biti riječi o lokalnom i državnom nivou.

Dodik je rekao da je SNSD-DNS najstarija koalicija i da je prirodno da ima problema, ali da su ukupni odnosi stabilni.

Dodik je, na pitanje novinara, prokomentirao i izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o putu BiH ka NATO-u i neslaganju Republike Srpske. Na pitanje novinara Dodik je poručio da ne voli komentirati Izetbegovića, a onda je odvojio nekoliko minuta za navedenu temu.

– Šta je drugo mogao reći? Naravno da nema puta ka NATO-u. Ne volim komentirati Bakira Izetbegovića. On stalno nešto pokušava nametati, neku pamet i intelektualnost u politici. Sam proizvede probleme pa, onda, daje prijedloge kako da se riješe, kao neki glasnogovornik Predsjedništva BiH i međunarodne zajednice, kao on objašnjava kako da se radi – kazao je Dodik.

On tvrdi da je Izetbegovićev nastup “pomalo degutantan”. Član Predsjedništva podsjetio je da je Republika Srpska donijela odluku o vojnoj neutralnosti i da će se to poštovati sve dok NSRS ne promijeni stav.

– Ne treba nama to govoriti Izetbegović. Mi smo tu odluku donijeli. Ne može BiH u NATO bez RS. To je možda Izetbegovićevo iznenađenje sada. Nemoguće je poslati ANP, to se ne može desiti. Niti iko radi na ANP-u niti će se to desiti. ANP dokumenta nema, to je samo neka radna verzija – naveo je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79