Dodik odgovorio Komšiću: Ja bih mogao reći Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo to prihvati

Dodik odgovorio Komšiću: Ja bih mogao reći Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo to prihvati


Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je “potpuno neumjesno da Željko Komšić sa pozicije na kojoj se nalazi uopšte komentariše situaciju u njemu susjednoj, a nama matičnoj državi, posebno sada, kada je ponovo pokrenut dijalog Beograda i Prištine”.

Željko Komšić za DW: Kosovo je država. Gotovo. Kraj priče!

Na pitanje da prokomentariše Komšićevu izjavu da je Kosovo država i da je to kraj priče, te da se čeka još samo da Beograd prihvati tu činjenicu i prizna i onda će stvari biti lakše, Dodik je rekao da to predstavlja otvoreno miješanje u unutrašnja pitanja druge zemlje, a s druge strane ta izjava vrijeđa sve Srbe u BiH i to bi Komšić trebalo da zna.

– Kada bi logicirao kao on, ja bih mogao reći Republika Srpska je država i još se samo čeka da Sarajevo prihvati tu činjenicu i stvari će biti lakše. A zamislite tek da tu rečenicu izgovori neko iz vrha Srbije?! Sigurno je da se ovakvim istupima, kakav je Komšićev, ne doprinosi miru, stabilnosti i dobrim odnosima u regionu – naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija