Dodik odgovorio Tužilaštvu RS: Nulta tolerancija za tužioce koji su u sprezi sa kriminalom

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da u Republici Srpskoj može postojati samo “nulta tolerancija za kriminalce, ali i tužioce i pripadnike javnih službi koji su u sprezi sa kriminalom”.

Dodik kaže da će u potrazi za počiniocima likvidacije načelnika Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenka Bašića “biti prevrnuto sve i u Prijedoru i cijeloj Republici Srpskoj”, te dodao da “borba počinje večeras”.

Oštra reakcija Tužilaštva RS: Iznosi neistine, ne poznaje osnovne pojmove

Govoreći o radu tužioca u Prijedoru u slučaju istrage likvidacije policijskog službenika Radenka Bašića, Dodik je ocijenio da je “taj tužilac u sprezi sa kriminalcima, te da treba da dokaže da nije”.

– Ako je mogao na tvrdnje policije da se radi o licu koje je umiješano, sa iznesenim argumentima, da ga oslobodi istog dana kada ga je policija ‘pokupila’ u samoj zgradi tužilaštva i odvela kod drugog tužioca koji je odredio pritvor, o čemu se onda radi? Zašto taj tužilac u Prijedoru nije reagovao? – zapitao je Dodik.

Javno tužilaštvo RS oglasilo se danas povodom Dodikovih jučerašnjih navoda u vezi sa Bašićevom likvidacijom i poručilo da će ostati dosljedno isključivo Ustavu i zakonima, nezavisno od politike i izvršne vlasti, te da “neće pasti pod uticaj bilo kojih kriminalnih ili političkih struktura” koje žele da ga “stave u službu zaštite pojedinih političkih ili kriminalnih lica”.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić likvidiran je u ponedjeljak, 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79