Dodik: Oko 200.000 doza ruske vakcine za BiH

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je danas, tokom telefonskog razgovora sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, da će istog dana kada vakcina protiv koronavirusa bude stavljena na raspolaganje građanima Rusije biti omogućeno da i BiH dobije oko 200.000 doza.

– Ministar Lavrov mi je potvrdio da ćemo onog trenutka kada vakcina koju Rusija usavršava bude prvi dan stavljena na raspolaganje građanima Ruske Federacije i mi imati mogućnost da tu vakcinu dobijemo. Mi smo već potpisali predugovor te vrste i očekujemo da se to desi – rekao je Dodik novinarima u Bosanskoj Gradišci.

Član Predsjedništva je izrazio uvjerenje da će biti u mogućnosti da BiH do Nove godine dobije 200.000 doza, ukoliko se sve bude odvijalo kako treba.

On je istakao da Lavrov, sa kojim je danas razgovarao oko 20 minuta, izrazio žaljenje što nije uspio da stigne u najavljenu posjetu BiH, te da je njegovo zdravstveno stanje dobro.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79