Dodik: Ono što je radila VRS je veoma časno, to je najbolje što je srpski narod imao

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik kazao je kako je vojska RS “ratovala u skladu s međunarodnim pravom o ratu i da nije ono što su mnogi pokušali da joj pripišu, da je osude, i da je kao takvu sankcionišu”.

– VRS i njeni generali, oficiri, vojnici, bila je časna i činila je najbolje od onoga što je srpski narod imao i što je mogao da poruči. I zato naša sjećanja, naše pamćenje, prije svega, mora da ide tamo negdje daleko, na nebu, gdje počivaju svih onih stradalih, jer su vjerovali VRS, jer su vjerovali da upravo tu biti znači čast za njega i njegovu porodicu.

I oni koji su stradali danas su predmet naših živih sjećanja na njihovo postojanje. Ali moramo da se sjetimo i mnogih koji su svoj lični komoditet izgubili zato što su bili pripadnici VRS-a, ali i jednako tako da osudimo neke među nama koji su mimo zakona i pravila o ratovanju činili određene…stvari. U svakom slučaju, to ne može da zasjeni istinsku ideju da je srpski narod odlučio da ima svoju vojsku – rekao je Dodik.

Dodik je, govoreći o EUFOR Althea misiji, rekao da može ostati u BiH, ali da ne podržava da se dopuni njemačkim vojnicima. Dodao je kako “ne mogu paradirati po ulicama”, već da su dobrodošli ako ostanu u kasarnama.

– Njemački vojnici ovdje sa stanovišta vojnog prisustva ne asociraju na dobra vremena i dobar položaj za naš narod – rekao je Dodik.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79