Dodik opet nije prisustvovao vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH

Dodik opet nije prisustvovao vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH


 

Na dnevnom redu današnje vanredne sjednice Predsjedništva BiH, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o učešću BiH u programu EU Horizont Evrope

Sjednici su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, dok član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije prisustvovao sjednici.

Predsjedništvo BiH nakon glasanja sa dva glasa za – predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH, nije postiglo konsenzus o prihvatanju navedenog sporazuma.

U skladu sa Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će ovu tačku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu tačku dnevnog reda, a koja je zakazana za ponedjeljak, 6. decembra ove godine u 14.00 sati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija